
Bi blogcu arkadasimizin istegi üzerine tarifini veriyorum, kolay gelsin.
Ic malzemeyi gözkarari hazirladigim icin, miktarini yazamiycam,insallah bir dahaki sefere ölcerek yaprim ve buraya eklerim,kolay gelsin yapacak olanlara.
- Kurutulmus Patlican
- Pirinc
- Kiyma (piricten biraz daha az olucak)
- Sogan
- Maydanoz
- Domates Salcasi (1 yemek kasigi)
- Biber Salcasi (1 tatli kasigi)
- Tuz
- Karabiber
- Siviyagi (bol olsun)
Patlicanlar catal batacak kadar haslanir, süzülüp sogotulur ve ic malzemeyle ,üstünde bosluk birakilar doldurulur.Tencereye dizerken, patlicanlarin agizlari birbirinr gelecek sekilde dizilir diye okumustum, ama ben ne olur ne olmaz diye kürdanla agizlarini tutturuyorum.Üzerlerini hafif gececek kadarda salcali su dökülür , tuz eklenir ve pisirilir.
3 Kommentare:
Merhabalar,
Ellerinize saglik, nefis gorunuyor, hele oruclu halde hic bakilmiyor. Kurutulmus patlican dolmasini cok severim, ancak kendim hic yapmadim,nasil yapilacagini bilmiyorum. Eger anlatabilirseniz cok sevinirim.
sevgiler
Sevgili Behiye'ciğim,
Canım harika olmuş patlıcan dolmaların,ellerine sağlık şekerim.
Çok öpüyorum seni,sevgiler..
:) cok tesekkurler ederim. en yakin zmanda deneyecegim.
sevgiler, selamlar
Kommentar veröffentlichen