Dienstag, September 19, 2006

Patatesli ve Havuclu Mücver (Möhren Rösti)


Malzemeler:
  • 300 gr Havuc (rendelenmis)
  • 300 gr Patates (rendelenmis)
  • 1 tane Sogan (ince kiyilmis)
  • 3 tane Yumurta
  • 2 y.k. Un
  • Tuz, Karabiber

Hazirlanisi:

  • Malzemelerin hepsini bi kaba koyup iyice karistirin.
  • Kizdirilmis yag icerisine kasik kasik döküp iki tarafida kizartilir, kagit havlunun üzerine cikartip fazla yagi alinir, servis yapilir.

--------------------Afiyet olsun-----------

8 Kommentare:

Damak Tadı hat gesagt…

Sevgili Behiye,
Şeker nelerde yapmışsın böyle amanda aman..Reibekuchen'u biir misin??Almanya'da iken ve çok zamanlar burda da severek yapıp yemiştik.Bunu görünce birden aklıma o geldi canım şeker..Çok güzel olmuş inan birden ordaki günlerim aklıma geldi.Ben herhalde Almanya'yı çok özlemişim.))Ellerine sağlık tekrardan miniklerde seviyorlar mı bu tür şeyleri?? Seni ve minikleri çok öpüyorum canım.Bugün eve gelirken aklıma yaylar geldi kendi kendime gülmeye başladım.Kendine iyi bak canım.Arada benim için marketlerin çikolata reyonlarını çekip yayınlasana aşkolsun hep ben mi hatırlatacağım.))Hadi ben kaçtım iyi geceler..Sevgiyle kucaklıyorum seni şekerrrr..

Anonym hat gesagt…

merhaba Behiyecim,
ziyaretin icin tesekkürler,demek sende kayserilisin cok sevindim insanin kendi memleketinden birisiyle nette karsilasmasi nekadar iyi degilmi?
seninle yazacak cok seyimiz oldugundan eminim kayseriden haberler istersen bende bol,sen herhalde gitmedin izine,ayrica siten cok hos olmus nefis mamalar yapmissin yaglama bende yapmistim blogumda var,ayni damak tadi ayni sehir valla cok mutlu oldum bundan sonra daha sik görüselim.her zaman beklerim,kendine iyi bak
www.blogcu.com.baharcicegi öznur

Anonym hat gesagt…

Behiye'cim günaydın hızına yetişemiyorum valla ellerine sağlık mücverler çok güzel görünüyor kolayda bir tarif denenmek üzere not alındı sevgiler Ebru

tatli-tuzlu hat gesagt…

Selam gül, bak ben resimleri esim cep telefonuyla cekiyorum,aksamda bilgisayara atiyorum.Eger tel bende olsa sana istemedigin kadar cikolata resimleri yollarim,ya senimi kiricam alirim esimden cebini cekerim, ok. Buda reibekuchen ama havuclusu iste.Sen o yaylardan banada yollasan, filimsin ya vallaha.Dün senden ses cikmayinca merak ettim dogrusu, insaalah iyisindir. Aman kendine iyi bak gülüm, sensiz buralarin tadi olmuyor, öpüyorum seni kendine cok ama cok iyi bak sevgiler.

tatli-tuzlu hat gesagt…

Ebrucum canim cok tesekkür ederim,umarim begenirsin kolay gelsin, sevgiler behiye

tatli-tuzlu hat gesagt…

Öznur cok tesekkür ederim, sevgiler

Damak Tadı hat gesagt…

Canımsın sen benim inan,bende seni öyle çok seviyorum ki anlatamam.Bak yaylardan baktım en sonunu bana satmışlar Türkiye'ye de girmesi yasaklanmış.Nedeni tarfikte araçların arasında kanguru şeklinde zıplayanların sayısı çoğaldığı iiçin.))))))))))
Sen de ayrı filmsin şekerrr..

Canım börülce fasulyenin farklı bir cinsi.Nasıl mı? Bak tarif ediyorum gördün mü minicik küçücük parmağımı tıpkı onun gibi yuvarlak ve fasulye'lerin uzunluğunda.Makarna gibi uzun olanlarından henüz burda daha oluşmadı.))) Şaka şaka tatlım tıpkı fasulyenin uzunluğunda bahsettiğim gibi.Tek degişikliği fasulyeler gibi geniş degil ince ve yuvarlak gibi.Zaten resimde gördün canım dimi,işte onu ortadan ikiye böl işte sana iki parçalı börülce.Bak eğer oralarda değişik olarak gördüğün fasulye türlerinden varsa anlattığıma uygun anla ki o börülce hemen kap.Dilersen salatasını yap dilersen zeytinyağlısını..Yine çok uzattım sanırım şeker,yaa kusuruma bakma lütfen.Öperim seni çokkkk çokkkk.Komşuna selam söyle,minikleri benim için bol bol öp.Sevgilerimi gönderiyorum burdan sana aç kollarını..

Anonym hat gesagt…

Cok hoz bir tarife benziyor.. Sitene daha once de girmistim ama sanirim gozumden kacmis.. Misafirler icin de guel bir alternatif ,insAllah Ramazan sonrasi denemeyi dusunuyorum
eline sahlik