

- 3 patates
- 3 yumurta
- 1 kahve fincani un
- 2 corba kasigi süt kremasi
- yarim demet maydanoz
- 5-6 dal dereotu
- kizartma icin siviyag
Hazirlanisi:
- Patatesleri soyup yikayin. Dört parcaya bölüp tuzlu suda haslayin ve süzün. Biraz soguduktan sonra catalla ezerek püre haline getirin. Maydanozu yikayip kiyin.
- Yumurtalarin aklarini sarilarindan ayirin. Un, süt kremasi, yumurta sarilari, maydanoz ve tuzu derin bir kaseye alip iyice karistirin. Yumurta aklarini ayri bir kapta köpük köpük oluncaya kadar cirpin. Patatesli karisima ilave edip tekrar karistirin.
- Sivi yagi tavada kizdirin. patatesli karisimdan kasik kasik kizgin yaga atip üzerlerine hafifce bastirin. Mücverlerin iki tarafini kizdirip kagit havlu üzerine alin. Dereotu ile süsleyip sicak olarak servis yapin.
------------Afiyet olsun----------
3 Kommentare:
aaaa bu bizim reibekuchen degil mi???
Eh iste reibekuchene benziyor ama ondan daha hafif oluyor.Ya sen almanca biliyormusun???????
Sevgili pinar, yanlislikla yorumunu sildim,vallaha bende süt kremasi olmayinca süt kullaniyorum , bi fark yok, kolay gelsin
Kommentar veröffentlichen