Dienstag, August 01, 2006

Tavuklu Pilav


Malzemeler:
  • 2 su bardagi pirinc
  • 3 yemek kasigi tereyagi
  • 2 su bardagi tavuk suyu
  • 1 tatli kasigi zencefil
  • 2 yemek kasigi badem
  • 1 kahve fincani haslanmis bezelye
  • 2 adet tavuk gögsü
  • 1 yemek kasigi cam fistigi
  • 1 tatli kasigi safran
  • 1 yemek kasigi siviyag
  • tuz karabiber

Yapilisi:

  • Bademleri ilik suda bekletip kabuklarini soyun.
  • Tavuklari 4 bardak tuzlu suda haslayip, kücük parcalara bölün. Suyunu bir kenarda bekletin.
  • Pirinci ilik tuzlu suda bekletin.
  • 1 yemek kasigi yagda cam fistiklarini pembelestirin.
  • Tereyagini erittikten sonra, yikanip süzülmüs pirincleri icine atip, kisik ateste karistirarak 10 dakika kavurun.
  • Üzerine; badem, bezelye tavuk parcalari, safran, zencefil, tuz ve karabiber ekledikten sonra, beklettiginiz tavuk suyunu ilave edin. Suyunu cekene kadar kisik ateste pisirin. Gerekirse su ilave edin. Pismis olana pilavi karistirip havalandirdiktan sonra servise hazirlayin.

2 Kommentare:

Anonym hat gesagt…

Merhaba ziyaretin için teşekkürler. Siten hayırlı olsun güzel güzel tarifler bekliyoruz sende... Adressini yazmayınca googleden buldum seni :) Tekrar gelirim ve banada tekrar beklerim. Bu ara pilavda çok nefis görünüyor. Ellerine sağlık

Damak Tadı hat gesagt…

Selam,
Pilavın harika gözüküyor canım ellerine sağlık.Cıvıl cıvıl olmuş.)))

Kendini yalnız hissetme arada bi tık tık yap yeterli,anında burdayız arkadaşlarla..))

Sevgiler,