Freitag, Juli 28, 2006

Tuzlu Tart


Gerekli malzemeler:
  • Yarim su bardagi kasar peynir rendesi
  • 7-8 dilim salam
  • 1 yumurta sarisi

Mayali hamur icin:

  • 5 -6 kahve fincani un
  • 1 kahve fincani margarin yada tereyagi
  • 1 yumurta
  • 1 cay bardagi ilik su
  • yarim paket yas maya (21 gr)
  • yarim cay kasigi tuz

  • Mayali hamur malzemelerini bir kapta karistirip yogurun. Üzerini örtüp sicak bir ortamda 20-25 dakika dinlendirin.
  • Dinlenmis hamuru 1 kat katlayin. Merdane ile kenarlari 2-3 cm olacak sekilde acip tart kalibinin icine yerlestirin. Yumurta sarisinin yarisini kasar peynirine ekleyip karistirin ve yarisini hamurun üzerine yayin. Salam dilimlerini üzerine dizin. Kalan yumurta sarisini hamurun üzerine sürün, kalan kasar peynirini serpin.
  • Tarti 25-30 dakika dinlendirin. Önceden isitilmis 200° firinda 20 dakika pisirin. Sicak veya soguk servis yapin.

NOT: salam sevmeyenler , zeytin yada sucuk kullana bilirler, kasarda istege göre baska peynirlede degistirilir.

--------- Afiyet olsun-------------

1 Kommentar:

Anonym hat gesagt…

Merhaba, oncelikle blogun hayirli olsun.
Tuzlu tart tarifini ilk olarak bloguna eklemen isabetli olmus. Bu tarifin goruntusunu cok merak ettim. Bunu bir ara eklersen cok sevinirim. Tarti yaparken bana kolaylik olacak.
Selamlar, Duygu.