Mittwoch, Februar 14, 2007

Kiymali pogacalar

Dikkat!!!!! Malzeme ölcüsünde kücük türk kahvesi fincani kullaniliyor.


Malzeme:
  • 10 kahve fincani un
  • 2 kahve fincani tereyag/margarin
  • 1 paket yas maya
  • 2 yumurta
  • 2 cay bardagi ilik su
  • tuz

Ic malzeme:

  • 250 gr kiyma
  • 1 tane sogan
  • 1/2 demet maydanoz
  • tuz ,karabiber
  • 1 cay bardagi kasar peynir küp seklinde dogranmis

Hazirlanisi.

  • Ilk önce kiyma kavrulup sogumaya birakilir.
  • Mayali hamur malzemelerini bir kapta karistirip yogurun. Üzerini örtüp sicak bir ortamda 20-25 dk. bekletin.
  • Dinlenmis hamurdan yumurta büyüklügünde bezeler alin, bezeleri cay tabagi büyüklügünde acip ic koyun. Yanlarini birlestirip sIkIn ortasi acik kalsin,acik kalan yere bir parca kasar peynir koyup yumurta sarisi sürün ve önceden isitilmis 200° ayarli firinda üzerleri kizarana kadar pisirin.

Afiyet olsun

2 Kommentare:

Defne hat gesagt…

Behiyecigim, pogacalar ne hos gorunuyorlar. Kiymalisini, esim sevmediginden yapmiyorum ama misafirler icin cok da guzel bir alternatif olur. Ellerine saglik arkadasim. Sevgilerimle

Anonym hat gesagt…

Slm Behiye
Kızım sen Mersinlere geldinde bana uğramadanmı gittin aşk olsun sana
Görüşmek üzere
(ayrıca msn de de hiç online görmüyorum seni??)