Freitag, Dezember 22, 2006

Hamsili Pide


Malzemeler:

  • 1 su bardagi tuzlu hamsi
  • 1 demet pazi
  • 1 su bardagi misir unu
  • 2 su bardagi un
  • 1 su bardagi sivi yag
  • 1 su bardagi yogurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kasigi seker
  • 1 tatli kasigi tuz

Yapilisi.

  • Pazi yapraklarini yikayip tuzlayin. Fazla suyunu sIktIktan sonra, büyük bir kaba alin. Üzerine sivi yagi, yogurt, un, misir unu, tuz ,seker ve kabartma tozunu ilave edin.
  • Malzemeleri tahta kasik yardimiyla iyice karistirdiktan sonra, icine tuzlanmis hamsileride ilave edin.
  • Karisimi yaglanmis firin kabina dökün.Üzerini elinizi islatarak düzelttikten sonra, 175 derecelik firinda 35 dk. pisirin.

Not: Ben verilmis olan tarifin iki katini kullandim ve malzemeleri kararken unuda ekledikten sonra kasikla karistirmak mümkün olmadi. Hamuru yogurup tepsiye yerlestirdikten sonra hamsilerde hamurun aralarina yerlestirdim.Güzel oldu.Tarifini 2 yil önce Hürriyetin yemek dergisinden almistim.

----------------Afiyet olsun--------------

Keine Kommentare: