Tarifin asli Koyun yada kuzu etiyle fakat ben onlari yemedigim icin dana eti kullaniyorum ve eti düdüklü tencerede pisiriyorum.
- 1kg dilimlenmis Koyun yada Dana eti
- 500 gr Yogurt
- 3 yemek kasigi Tereyeg
- 5 tane Yumurta
- 1/2 Limon
- Tuz,Karabiber
Hazirlanisi:
- Et dilimlerini yikayip tencereye dizin ve üzerini örtecek kadar sicak su ve bir tatli kasigi tuz ile orta isida etler suyunu cekip yumusayincaya kadar pisirin.
- Etler pisdikten sonra, birtane yanlari yüksek olan firin tepsisine dökün. Firini acin isinsin 220° derecede, tereyagini eritip etlerin üzerine gezdirin.Tepsiyi firina sürün ve etler kizarsin.
- Öteyandan bir kabta yogurdu, yumurtayi, 1/2 limonun suyunu birer cay kasigi tuz ve karabiberle birlikte cirpin.
- Üzerleri hafif kizarmis olan etleri firindan cikartip yogurtlu karisimi etlerin üzerine gezdirin ve tekrar firina sürün, alti ve üstü pembelesene kadar pisirin.
Afiyet olsun
9 Kommentare:
Behiye, hoşgeldin canım. Yemek çok ilginç, ellerine sağlık. Mutlaka denemek lazım diye düşünüyorum.
Sevgiler...
Merhaba Behiye, tekrardan hosgeldin aramiza :)
Behiye'ciğim,afşin kebabı çok güzel ve lezzetli görünüyor.Ellerine sağlık.
Sevgiler.
Merhabalar Behiye'cim geliyorum yoksun gidiyorum yoksun baya meraklanmistim blogu burakti diye düsünüyordumki beni yanilttin,afsin kebabi nefis görünüyor ellerine saglik sevgiler...
Komsucugum,bu ne güzel bir tariftir
böyle,ellerine kollarina saglik.
Sevgiyle ve dostca kal.
Sevgili Lavantin,Naile,Hayat abla,Seval ve Yildiz güzel yorumlariniz ve ziyaretleriniz icin cok tesekkür ediyorum. Hepinizide tek tek ziyaret etmeyi cok isterdim fakat izin hazirligindan dolayi bilgisayarin karsisina gecmeye firsatim olmuyor.Affiniza siginiyorum :)).
Hepnizide öpüyorum sevgiler Behiye
Evet arkadaslar Afsin kebabini denemenizi tavsiye ediyorum,gercekten harika bir tat.
,mmm nefis bir tarifle donmussun Behiyecim :-)
ilk defa duydum.Geçiyordum.sessiz ziyaret edip çıkacaktım.Ama ilgimi çeken bloglara not bırakıyorum.
Cidden ilginç.Not alıyorum.
Tütü
Mutlaka deneyeceğim.Ellerine sağlık.
Kommentar veröffentlichen