Freitag, Juni 22, 2007

AFSIN KEBABI

Nihayet uzun bir aradan sonra yeni bir tarif ekleme firsatim oldu, bu tarifi ablam yaklasik olarak 15 sene önce gazetenin birisinden kesip almisti ve hepimizinde hosuna gitmisti.Bende evlendikten sonra yapmaya basladim fakat son iki sene icerisinde yapma firsatim hic olmamisti, ama yapip sizlerle paylasmayi cok istiyordum ve bugüne kismetmis.Yemegin hangi yöreye ait oldugunu tam olarak bilmiyorum ama Kahramanmaras diye tahmin ediyorum.Ama tadini merak edenler icin tek kelime ile harika diye bilirim.
Tarifin asli Koyun yada kuzu etiyle fakat ben onlari yemedigim icin dana eti kullaniyorum ve eti düdüklü tencerede pisiriyorum.

Malzeme:

  • 1kg dilimlenmis Koyun yada Dana eti
  • 500 gr Yogurt
  • 3 yemek kasigi Tereyeg
  • 5 tane Yumurta
  • 1/2 Limon
  • Tuz,Karabiber

Hazirlanisi:

  • Et dilimlerini yikayip tencereye dizin ve üzerini örtecek kadar sicak su ve bir tatli kasigi tuz ile orta isida etler suyunu cekip yumusayincaya kadar pisirin.
  • Etler pisdikten sonra, birtane yanlari yüksek olan firin tepsisine dökün. Firini acin isinsin 220° derecede, tereyagini eritip etlerin üzerine gezdirin.Tepsiyi firina sürün ve etler kizarsin.
  • Öteyandan bir kabta yogurdu, yumurtayi, 1/2 limonun suyunu birer cay kasigi tuz ve karabiberle birlikte cirpin.
  • Üzerleri hafif kizarmis olan etleri firindan cikartip yogurtlu karisimi etlerin üzerine gezdirin ve tekrar firina sürün, alti ve üstü pembelesene kadar pisirin.

Afiyet olsun

Kommentare:

Lavantin hat gesagt…

Behiye, hoşgeldin canım. Yemek çok ilginç, ellerine sağlık. Mutlaka denemek lazım diye düşünüyorum.
Sevgiler...

Naile(aintabsofrasi.blogcu.com) hat gesagt…

Merhaba Behiye, tekrardan hosgeldin aramiza :)

hayat hat gesagt…

Behiye'ciğim,afşin kebabı çok güzel ve lezzetli görünüyor.Ellerine sağlık.
Sevgiler.

yemegim hat gesagt…

Merhabalar Behiye'cim geliyorum yoksun gidiyorum yoksun baya meraklanmistim blogu burakti diye düsünüyordumki beni yanilttin,afsin kebabi nefis görünüyor ellerine saglik sevgiler...

thesuuur hat gesagt…

Komsucugum,bu ne güzel bir tariftir
böyle,ellerine kollarina saglik.
Sevgiyle ve dostca kal.

tatli-tuzlu hat gesagt…

Sevgili Lavantin,Naile,Hayat abla,Seval ve Yildiz güzel yorumlariniz ve ziyaretleriniz icin cok tesekkür ediyorum. Hepinizide tek tek ziyaret etmeyi cok isterdim fakat izin hazirligindan dolayi bilgisayarin karsisina gecmeye firsatim olmuyor.Affiniza siginiyorum :)).
Hepnizide öpüyorum sevgiler Behiye

Evet arkadaslar Afsin kebabini denemenizi tavsiye ediyorum,gercekten harika bir tat.

umran hat gesagt…

,mmm nefis bir tarifle donmussun Behiyecim :-)

etki alanı hat gesagt…

ilk defa duydum.Geçiyordum.sessiz ziyaret edip çıkacaktım.Ama ilgimi çeken bloglara not bırakıyorum.
Cidden ilginç.Not alıyorum.
Tütü

Beyhan hat gesagt…

Mutlaka deneyeceğim.Ellerine sağlık.

vincent hat gesagt…

Merhabalar,

Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
memnuniyet duyacagiz.

Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

Ptitchef'e kaydolmak için
http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
"Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

Saygilarimla

Vincent
Petitchef.com