Malzemeler:
- 1 su bardagi tuzlu hamsi
- 1 demet pazi
- 1 su bardagi misir unu
- 2 su bardagi un
- 1 su bardagi sivi yag
- 1 su bardagi yogurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kasigi seker
- 1 tatli kasigi tuz
Yapilisi.
- Pazi yapraklarini yikayip tuzlayin. Fazla suyunu sIktIktan sonra, büyük bir kaba alin. Üzerine sivi yagi, yogurt, un, misir unu, tuz ,seker ve kabartma tozunu ilave edin.
- Malzemeleri tahta kasik yardimiyla iyice karistirdiktan sonra, icine tuzlanmis hamsileride ilave edin.
- Karisimi yaglanmis firin kabina dökün.Üzerini elinizi islatarak düzelttikten sonra, 175 derecelik firinda 35 dk. pisirin.
Not: Ben verilmis olan tarifin iki katini kullandim ve malzemeleri kararken unuda ekledikten sonra kasikla karistirmak mümkün olmadi. Hamuru yogurup tepsiye yerlestirdikten sonra hamsilerde hamurun aralarina yerlestirdim.Güzel oldu.Tarifini 2 yil önce Hürriyetin yemek dergisinden almistim.
----------------Afiyet olsun--------------
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen