Tarifin asli Koyun yada kuzu etiyle fakat ben onlari yemedigim icin dana eti kullaniyorum ve eti düdüklü tencerede pisiriyorum.
- 1kg dilimlenmis Koyun yada Dana eti
- 500 gr Yogurt
- 3 yemek kasigi Tereyeg
- 5 tane Yumurta
- 1/2 Limon
- Tuz,Karabiber
Hazirlanisi:
- Et dilimlerini yikayip tencereye dizin ve üzerini örtecek kadar sicak su ve bir tatli kasigi tuz ile orta isida etler suyunu cekip yumusayincaya kadar pisirin.
- Etler pisdikten sonra, birtane yanlari yüksek olan firin tepsisine dökün. Firini acin isinsin 220° derecede, tereyagini eritip etlerin üzerine gezdirin.Tepsiyi firina sürün ve etler kizarsin.
- Öteyandan bir kabta yogurdu, yumurtayi, 1/2 limonun suyunu birer cay kasigi tuz ve karabiberle birlikte cirpin.
- Üzerleri hafif kizarmis olan etleri firindan cikartip yogurtlu karisimi etlerin üzerine gezdirin ve tekrar firina sürün, alti ve üstü pembelesene kadar pisirin.
Afiyet olsun