Donnerstag, Februar 22, 2007

Ispanakli bülbül yuvalari


Ispanakli bülbül yuvalarini Asyanin http://benimmutfagim.wordpress.com sayfasinda görünce denemem gerektigini düsündüm,hemen ogün yaptim , tatlari nefis ve cok hafif oldular. Sevgili Asyaya tarifi icin cok cok tesekkür ediyorum .
Malzemeler:
  • 500 gr. kıyma
  • 1 yumurta
  • 1 soğan
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • karabiber, çok az tuz
Harci icin:
  • 500 gr. ıspanak
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı margarin/tereyagi
  • 100 gr. kasar peyniri
Hazirlanisi:
  • Ispanaklar yikanip ince dogranir.
  • Soğan ince doğranır ve ateşte pembeleştirilir
  • Üzerine ıspanak ekleyip bir iki karıştırdıktan sonra kisik ateste ispanaklar yumusayana kadar pisirilir.
  • Diğer tarafta kıyma, ufalanmış ekmek içi, rendelenmiş soğan, yumurta, karabıber, kekık, karıştırilarak yoğrulur.
  • Yumurta büyüklügünde parçalar koparın ve ortalarını açarak elınızle kucuk çanak sekli verin.
  • Ortasına hazırladığınız harçtan doldurup kasar rendesini serpin.
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Tepsiye sadece 1-2 cay bardağı salcali su ekleyin.
  • 200 derece fırında pişirin.

Afiyet olsun


Simit



Bu nefis tadi ve görüntüsü olan Simitlerin tarifini sevgili Sedaninhttp://sedailhan.blogcu.com sayfasinda gördüm, tarif aslinda Oktay ustadanmis hani meshur yesil elma programi varya iste ordanmis.Gercekten nefis oldular.Ben en sonunda simitleri sade su yerine pekmezle karistirilmis suya batirdim.Sedaya ve Oktay ustaya tesekkür ediyorum.Tarife Sedanin sayfasindan ulasabilirsiniz.

Montag, Februar 19, 2007

Kek Ye #19 Etkinligi Hashasli Kek

Bu ayki etkinlige ev sahipligi yapan sevgili Aysenura http://www.kekevi.com secmis oldugu konudan dolayi ve ev sahipli yaptigin icin tesekkür ediyorum,kolay gelsin diyorum. Hamur malzemesi :
  • 375 gr un
  • 1 paket yas maya/kuru maya
  • 50 gr seker
  • 1 paket vanilin
  • 1 tutam tuz
  • 200 ml ilik süt
  • 75 gr eritilmis ve sogutulmus tereyagi/ margarin

Hazirlanisi:

  • Maya ilik sütün icerisinde eritilir,geriye kalan hamur malzemeside süte eklenir ve iyice yogrulur,ele yapismayan ve yumasak bir hamur olmali. Hamuru mayalanip iki katina cikmasi icin sicak bir yerde bekletin. (Bu arada ic malzemeyi hazirlayin)Hamuru tekrar tezgahin üzerinde cok kisa yogurun ve firin tepsisinin büyüklügünde acin,yaglanmis tepsiye hamuru yerlestirin.

Ic icin:

  • 500 gr cekilmis hashas
  • 125 gr seker
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kasigi limon suyu
  • 75 gr eritilmis tereyagi/margarin
  • 125 ml sicak süt
  • 75 gr kuru üzüm

Icin hazirlanisi:

Has hasi derin bir kaba koyup üzerini örtecek kadar kaynar su ilave edip 15 dk. kadar bekletin. Süzgece bosaltip suynun iyice süzülmesini saglayin.Ic malzemede verilenlerin hepsinide has hasa ekleyip iyice karistirin macun gibi olsun. Sogumasi icin bekletin.Soguduktan sonra hamurun üzerine, heryerine geleck sekilde yayin.

Üzerine:

  • 200 gr un
  • 1000 gr seker
  • 1 paket vanilin
  • 100 gr tereyagi/ margarin

Hazirlanisi:

Buzdolabinda beklettiginiz soguk yagi kücük parcalara bölüp,geriye kalan malzemeyide ekleyip yogurun, topak topak olmali. Bu karisimida hashasli malzemenin üzerine yayin. Öncelikle firinin isisi 180° getirilir ve kek 25-30 dk. üzeri kizarana kadar pisirilir.

Afiyet olsun


Mittwoch, Februar 14, 2007

Kiymali pogacalar

Dikkat!!!!! Malzeme ölcüsünde kücük türk kahvesi fincani kullaniliyor.


Malzeme:
  • 10 kahve fincani un
  • 2 kahve fincani tereyag/margarin
  • 1 paket yas maya
  • 2 yumurta
  • 2 cay bardagi ilik su
  • tuz

Ic malzeme:

  • 250 gr kiyma
  • 1 tane sogan
  • 1/2 demet maydanoz
  • tuz ,karabiber
  • 1 cay bardagi kasar peynir küp seklinde dogranmis

Hazirlanisi.

  • Ilk önce kiyma kavrulup sogumaya birakilir.
  • Mayali hamur malzemelerini bir kapta karistirip yogurun. Üzerini örtüp sicak bir ortamda 20-25 dk. bekletin.
  • Dinlenmis hamurdan yumurta büyüklügünde bezeler alin, bezeleri cay tabagi büyüklügünde acip ic koyun. Yanlarini birlestirip sIkIn ortasi acik kalsin,acik kalan yere bir parca kasar peynir koyup yumurta sarisi sürün ve önceden isitilmis 200° ayarli firinda üzerleri kizarana kadar pisirin.

Afiyet olsun

Samstag, Februar 03, 2007

Burdayim arkadaslar

Sevgili blogcular, ilk önce beni merak edip email yolluyan ve yorum birakan arkadaslardan özür diliyorum, bir kac haftadir sayfamla ilgilenemiyordum.Arkadaslar sebebine gelince, yaklasik olarak bir aydir spora gidiyorum, hem saglikli kalmak icin hem kilo vermek icin. Sabah gidip öglen geliyorum sonrada, cocuklar is güc derken aksam oluyor,yorucu oluyor fakat degiyor .Sayfamla ilgilenecek zaman kalmiyor, tekrar özür diliyorum. Ama en kisa zamanda söyle bir kac yenilikte fena olmaz yani, hepinizi öpüyorum sevgiyle kalin.