Donnerstag, November 30, 2006

Tavsanimiz...............


Merhaba arkadaslar, iki hafta olmus sayfama yeni birsey eklemiyeli. Bu son dört gün icerisinde sayfami hic acip bakmadim. Sebebine gelince, cocuklar bir kac ay önce tavsan alalim dediler, esimle düsünüp tasindik tamam dedik.Ben hem seviniyorum hem korkuyorum,tavsanlar sevimli fakat hic hayvanlara yaklasmam. Kizimla gidip tavsanlara baktik 6 haftalik kücük, beyaz bir yavru gördük,onu almaya karar verdik ,ama bugün degil yarin aliriz diye düsünürken esim birgün geldi , birisi 9 aylik tavsanini hediye ediyormus alalimmi dedi (esim 9 aylik diyince bende öyle kücük bir yavru sandim),iyi getir dedim.Aman Allahim esim bi getirdi, kocaman bir kafes icinde gözleri tüylerinden ayirt edilemiyecek kadar siyah kocaman bir tavsan. Cocuklarla ben donduk kaldik, tam bir sok.Biz kucagimiza falan aliriz diye düsünürken, kafesinden cikarmaya korktuk. Sevimli masum bakisli ama birde evin icinde dolasmaya baslayinca hopluyor, pat pat diye ses cikinca benim üstüme atliyacak diye korkudan ödüm kopuyor bakalim ne zamana kadar bizimle kalir. Daha isimde bulamadik tavsanimiza,beyaz olsa kolayda böyle siyah olunca aklimiza birsey gelmiyor.Arkadaslar sizlerde isim konusunda yardimci olursanizi sevinirim.Hepinizede tesekkür ederimsimdiden.....................

Freitag, November 17, 2006

"Icli Patates köftesi" Umran hanimdan

  • Yemek etkinligini kim baslatmisa iyi etmis vallahi,kim ne yapmis diye bakarken ,Umran hanimin etkinlik icin yapmis oldugu icli patates köfteleri ilgimi cekti.Dün yaptim harika oldu tadi, kokusu, görüntüsü tek kelimeyle muhtesemdi bi okadarda hafif . Umran hanima cok tesekkürler bu güzel tarifi bizlerle paylastigi icin,ellerine kollarina saglik.Herkese tavsiye ederim, kesinlikle yapin arkadaslar pisman olmuycaksiniz.Tarifini Umran hanimin sayfasinda bula bilirsiniz.

Mittwoch, November 15, 2006

KABAK TATLISI


Malzeme:

1 kg Bala kabagi

  • 3 su bardagi Seker
  • 1 su bardagi Ceviz ici

Yapilisi:

  • Kabaklar, cekirdekleri cikartilip,5-7 cm uzunlugunda ve 2 cm kalinliginda dogranip, kabuklari soyulur,yikanir.
  • Bir tencere icine, bir kat kabak, bir kat seker dizilir.Agzi kapatilip, bir gece bekletilir.
  • Yarim kahve fincani su konup, kapak kapatilir. Orta hararetli ateste kabaklar yumusayip icine suyunu cekene kadar pisirilir.
  • Soguyunca, servis tabagina alinip üzerine dövülmüs ceviz serpilir.Arzuya göre kaymak yada krem santide eklenir.

------------Afiyet olsun---------

Ye#16 Patates

Patatesli ve Havuclu Mücver



Patates Mücver

Arkadaslar sizlerinde bildigi gibi, bu ayin yemek etkinligine"annemin mutfak kokusu" sayfasiyla,sevgili Evrenbal ev sahipligi yapiyor.Bende degisik bir tarifle katilmayi istiyordum ama olmadi,eski iki tarifle etkinlikte yer aldim.Görmek isteyenler Patates Mücveri icin 07/2006 , Patatesli ve Havuclu Mücver icinde 09/2006 tarihli arsivleri tiklaya bilir. Herkese kolay gelsin.

Kereviz Salatasi komsum Yildizdan

Kereviz salatasini ,ilk defa komsum Yildizin sayesinde yedik.Yaklasik olarak iki hafta önce getirdi Yildiz salatayi,harika olmustu,"ellerine saglik canim arkadasim vede komsum" . Yemeklerin resimlerini esimin cep telefonuyla cektigim icin, aksamlari bir türlü zamanim olmadiki bu nefis salatayi sayfama ekleyim.Eh napsin salatanin resmide, iki haftadir esimle ise gidip geliyordu,dün gece bi firsatini bulup hemen attim resimleri PC`ye.Burdan tekrar Yildizcim sana tesekkürler ederim,ellerine saglik.Salatanin malzemelerinide Yildizadan ögrenince ekliycem.

Montag, November 13, 2006

Cikolatali ve Portakalli Muffinler


Malzemeler 12 tane Muffin icin:
  • 125 gr Tereyagi (eritilmis)
  • 1 tane Portakal
  • 3 tane Yumurta
  • 200 gr Seker
  • 180 gr un
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 100 ml Süt

Üzerine:

  • 200 gr kuvetür
  • 1 yemek kasigi Siviyagi

Yapilisi

Yagi eritip sogutalim,portakali yikayip kabugunu rendeliyelim,suyunu sIkalim.

Yumurtayla sekeri krema halini alana kadar mikserle cirpip,unu ve kabartma tozunuda ekleyip cirpmaya devam edelim.Portakalin suyunu, kabugunu,sütü ve yagida ekleyip iyice cirpalim.

Muffin kaliplarinin icine kagit kaliplari yerlestirip,yariya kadar hamurla dolduralim.Muffin kalibi olmayan, kagit kaliplari tepsiye dizerekte yapa bilir.

Muffinleri önceden isitilmis 180°C ,15 dakika pisirip sogutalim.

Üzeri icin kuvertürü ben mari usulü eritip,1 yemek kasigi sivi yagi ile karistiralim. Muffinlerin üst tarafini cikolataya batiralim. Cabuk ve kolay olan bu muffinler cokta lezzetli.

-----------Afiyet olsun------------

Freitag, November 10, 2006