Mittwoch, August 16, 2006

Samstag, August 12, 2006

Rulo Pasta


















Malzemeler:

Kek icin:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardagi seker
  • 1 su bardagi un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Surubu icin:

  • 1 1/2 su bardagi portakalsuyu
  • 1 subardagi su
  • 1/2 su bardagi seker
  • 2 1/2 yemek kasigi un
  • 2 paket vanilin

Hazirlanisi:

  • Kek malzemeleriyle hamur hazirlanir, tepsiye dösediginiz yagli pasta kagidinin üzerine hamur dökülür. Önceden isitilmis 180° derecelik firinda, yaklasik olarak 10 dk. pisirilir.
  • Kek hamuru piserken,öte yandanda surubu hazirlanir.
  • Tencereye surup malzemeleri koyulur ve karistirarak hafif kaynatip indirilir.
  • Keki firindan cikartilip islak bir bezin üstüne , yagli kagit yukarda kalacak sekilde, ters cevrilir ve yas bezle beraber rulo seklinde sarip bir kac dakika beklettikten sonra , tekrar acilir ve yagli kagit kekin üstünden indirilir.
  • Kekin üstüne surubu gezdirilir ve rulo olarak sarilir, üstüne tekrar suruptan gezdirilir.
  • Hindistan ceviziyle süslenir ve sogumaya birakilir

Istege göre rulo sarilmadan önce icine muz , cilek gibi degisik meyvalarda koyulur ve krem santiylede süslenir.

-------Afiyet olsun----------



Dienstag, August 01, 2006

Tavuklu Pilav


Malzemeler:
  • 2 su bardagi pirinc
  • 3 yemek kasigi tereyagi
  • 2 su bardagi tavuk suyu
  • 1 tatli kasigi zencefil
  • 2 yemek kasigi badem
  • 1 kahve fincani haslanmis bezelye
  • 2 adet tavuk gögsü
  • 1 yemek kasigi cam fistigi
  • 1 tatli kasigi safran
  • 1 yemek kasigi siviyag
  • tuz karabiber

Yapilisi:

  • Bademleri ilik suda bekletip kabuklarini soyun.
  • Tavuklari 4 bardak tuzlu suda haslayip, kücük parcalara bölün. Suyunu bir kenarda bekletin.
  • Pirinci ilik tuzlu suda bekletin.
  • 1 yemek kasigi yagda cam fistiklarini pembelestirin.
  • Tereyagini erittikten sonra, yikanip süzülmüs pirincleri icine atip, kisik ateste karistirarak 10 dakika kavurun.
  • Üzerine; badem, bezelye tavuk parcalari, safran, zencefil, tuz ve karabiber ekledikten sonra, beklettiginiz tavuk suyunu ilave edin. Suyunu cekene kadar kisik ateste pisirin. Gerekirse su ilave edin. Pismis olana pilavi karistirip havalandirdiktan sonra servise hazirlayin.