Freitag, Juli 28, 2006

Patates Mücveri


Gerekli malzeme:
  • 3 patates
  • 3 yumurta
  • 1 kahve fincani un
  • 2 corba kasigi süt kremasi
  • yarim demet maydanoz
  • 5-6 dal dereotu
  • kizartma icin siviyag

Hazirlanisi:

  • Patatesleri soyup yikayin. Dört parcaya bölüp tuzlu suda haslayin ve süzün. Biraz soguduktan sonra catalla ezerek püre haline getirin. Maydanozu yikayip kiyin.
  • Yumurtalarin aklarini sarilarindan ayirin. Un, süt kremasi, yumurta sarilari, maydanoz ve tuzu derin bir kaseye alip iyice karistirin. Yumurta aklarini ayri bir kapta köpük köpük oluncaya kadar cirpin. Patatesli karisima ilave edip tekrar karistirin.
  • Sivi yagi tavada kizdirin. patatesli karisimdan kasik kasik kizgin yaga atip üzerlerine hafifce bastirin. Mücverlerin iki tarafini kizdirip kagit havlu üzerine alin. Dereotu ile süsleyip sicak olarak servis yapin.

------------Afiyet olsun----------

Mücver Kek


Gerekli malzeme:
  • 1 demet maydanoz
  • yarim demet dereotu
  • 6-7 dal taze sogan
  • 4 yumurta
  • 1 su bardagi yogurt
  • 2 su bardagi un
  • 1 cay bardagi siviyag
  • 1 paket kabartma tozu
  • yarim tatli kasigi tuz
  • yarim cay kasigi karabiber

Hazirlanisi:

  • Maydanoz, dereotu ve taze soganlari ince ince dograyin. Diger malzemeleri ilave edip karistirin. Düzgün bir hamur elde edinceye kadar mikserle cirpin.
  • Ortasi delik bir kek kalibini yaglayin. Hazirladiginiz karisimi kaliba döküp önceden isitilmis 180° ayarli firinda 55-60 dakika pisirin. Soguduktan sonra dilimleyip servis yapin.

------------Afiyet olsun--------------

Tuzlu Tart


Gerekli malzemeler:
  • Yarim su bardagi kasar peynir rendesi
  • 7-8 dilim salam
  • 1 yumurta sarisi

Mayali hamur icin:

  • 5 -6 kahve fincani un
  • 1 kahve fincani margarin yada tereyagi
  • 1 yumurta
  • 1 cay bardagi ilik su
  • yarim paket yas maya (21 gr)
  • yarim cay kasigi tuz

  • Mayali hamur malzemelerini bir kapta karistirip yogurun. Üzerini örtüp sicak bir ortamda 20-25 dakika dinlendirin.
  • Dinlenmis hamuru 1 kat katlayin. Merdane ile kenarlari 2-3 cm olacak sekilde acip tart kalibinin icine yerlestirin. Yumurta sarisinin yarisini kasar peynirine ekleyip karistirin ve yarisini hamurun üzerine yayin. Salam dilimlerini üzerine dizin. Kalan yumurta sarisini hamurun üzerine sürün, kalan kasar peynirini serpin.
  • Tarti 25-30 dakika dinlendirin. Önceden isitilmis 200° firinda 20 dakika pisirin. Sicak veya soguk servis yapin.

NOT: salam sevmeyenler , zeytin yada sucuk kullana bilirler, kasarda istege göre baska peynirlede degistirilir.

--------- Afiyet olsun-------------

Montag, Juli 24, 2006

Rulo Köfte Firinda



"cok kolay ve lezzetli"

Gerekli Malzeme:

500 gr ince cekilmis kiyma

5 yumurta

1 cay bardagi un

1/4 ( ceyrek) bayat ekmek ici

3 kasik yag

yeterince tuz, karabiber

5-10 yaprak marul

Hazirlanisi:

  • Kiymanin icerisine bir yumurta, islatilmis ekmek ici, tuz ve karabiber konur, hepsi güzelce yogrulur.
  • Dört yumurta katica haslanir, kabuklari soyulur.
  • Bir numaradaki yogrulmus kiyma, iki parca halinda, yaglanmis bir tepside, düzgün bir sekilde, bir santim kalinliginda yayilir. Her bir parcaya, haslanmis kabuklari soyulmus ikiser yumurta uzunlamasina konur, güzelce sarilir. Un üzerinde yuvarlanir.
  • Yaglanmis firin kabina koyup üzerlerinide yaglayip, önceden isitilmis 170° firinda üzerleri kizarana kadar pisirilir.
  • Pisen ve kizaran rulolar sogumaya birakilir. Ilik iken dilim dilim kesilir, yanlarina marul kiyilir, servis yapilir.

___ Afiyet olsun___

Freitag, Juli 21, 2006

Cayli Kek


Malzeme
  • 3 su bardagi un
  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardagi seker
  • 125 gr. margarin(eritilmis)
  • 1 su bardagi cay demi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kasigi kakao
  • 1 tatli kasigi tarcin
  • 1 su bardagi ceviz (iri dövülmüs)

Yapilisi

  • Büyük bir kase icerisinde, yumurta, seker, yag, cay demi, kakao, tarcin, kabartma tozu konulup karistirilir.
  • Ceviz ilave edilip karistirilir.
  • Yaglanmis ve unlanmis kek kalibina dökülür.
  • Önceden isitilmis orta hararetli firinda pisirilir (180° - 200°) :

Afiyet olsun